Sivut

maanantai 12. kesäkuuta 2017

Rallihirmut

Perjantaina suhattiin suoraan töistä Ojankoon korkkaamaan Zoran rallytokoura. Ilmoittautumisessa olin jo ihan valmis heittämään hanskat tiskiin, sillä Zora oli aikamoisilla kierroksilla. Onneksi kuitenkin oltiin ajoissa paikalla ja lähdettiin sitten kävelylle ennen mittaamista, jotta pahimmat höyryt saataisi pois. Pienen lenkin jälkeen koiran ja omistajankin mielentila oli jo paljon parempi. 

Koska oltiin starttaamassa ensimmäistä kertaa käytiin mittauksen kautta. Tuomari taisi saada mitaksi 45cm, tuohan taitaa kyllä todellisuudessa olla pari senttiä alakanttiin... 

Mittauksen jälkeen päästiin aloittamaan rataantutustuminen. Tuomari käveli meidän kanssa radan läpi näyttäen kaikkien kylttien suoritukset. Sitten oli itse aikaa tutustua rataan. Se oli meille itseasiassa aika sopiva. Ratapiirrosta minulla ei ole, ehkä se joskus tulee nettiin. Täytyy nyt kuitenkin yrittää sitä muistella...

Lähdön jälkeen tuli koira vasemmalta eteen ja oikealta sivulle, sitten 270 oikeaan, spiraali vasempaan, koira vasemmalta eteen ja vasemmalle istumaan, sitten käännös oikeaan, tavallinen täyskäännös, koira maahan ja kierrä koiran ympäri, 360 astetta oikealle, 270 vasemmalle ja pujottelun jälkeen maaliin. Periaatteessa jälleen aika hyvin meille sopiva rata, vaikkakin siellä oli se ikuinen murheenkryyni. Päätin tosin että teen sen vähän vähemmän tiukasti kuin mitä meille on opetettu (ohjaajan pitäisi kääntyä sellaisen pienen paperiarkin kokoisella alueella).

Meidän starttinumero oli 14, joten oli vielä hyvin aikaa ensiksi katsoa pari ensimmäisen koiran suoritusta ja sitten ottaa koira ja sitä viritellä. Fiilis oli ihmeen luottavainen ja rento.

Startissa sitten koira viereen ja matkaan. Ihan koko radan ajan eteneminen tuntui helpolta ja jouhevalta. Minkään kyltin kohdalla ei käynyt mielessäkään alkaa uusimaan. Kuitenkin sitten meidän oman suorituksen jälkeen aloin miettimään että mitähän tuli sählättyä. 

Onneksi ei tarvinnut meidän pisteitä kovin kauaa odottaa ja kyllä taisi suu loksahtaa auki kun seinällä olleeseen starttilistaan ilmestyi numerot 99! Maksimipisteethän on rallyssa 100.

Ei muuta kuin hetken verran odottelua että saatiin meidän starttiryhmä loppuun. Alkoi tuloksien luku ja kun melkein kaikkien koirien tulokset oli luettu sanoi tuomari "ja nyt täällä on sitten kolme, jolla ei vielä ole paperia, teidän pitäisi odottaa palkintojenjakoa toisen starttiryhmän loppumiseen asti". Tämä siis tarkoitti sitä että oltiin kolmen parhaan joukossa, tiedossa oli että voittoa ei sentään saatu sillä radalla oli yksi 100 pisteen suorituskin.

Ei muuta kun vähän kuskin lepyttelyä, sillä meinasi vähän hermostua kun kävi ilmi että koko ilta meneekin koirakentän laidalla. Onneksi ei satanut vettä vaan oli nätti ja lämmin kesäilta. Lisäksi onneksi myös Foxi oli mukana, sen ei tarvinnut yksinään odottaa iltaa kotona vaan se sai olla mukana ja pääsi lenkkeilemään Zoran kanssa. Odotellessa siis kierreltiin lähialueella.

Vihdoin ja viimein sitten alkoi tuloksien luku. Olin jo katsonut että toisessa lähtöryhmässä ei ollut tullut yhtään 99 pisteen tulosta, joten tiedossa oli että sijoitus napsahtaa. Tällä kertaa aika ratkaisi sijoitukset ja meille ojennettiin sininen ruusuke toisesta sijasta! Aivan mahtavaa! Ensimmäisistä kisoista hienot pisteet ja vielä sijoituksin neljäkymmenen koiran joukosta.

"Hieno rata. Mukavan rauhallista ja tarkkaa yhteistyötä" - Hannele Pirttimaa

Aikaa meille ehti kertyä 1 minutti ja 24 sekuntia, että varsin tehokkaita oltiin. Ja muuten, se yksi miinuspiste lähti yhdestä hieman vinosta asennosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti